+ 15 km

Efter torsdagens besök hos min osteopat bestämde vi att inte boka en ny tid, utan jag får själv bestämma när jag anser att det är dags att komma tillbaka, troligtvis om 3-4 veckor kan det vara lagom kan jag tänka mig. Blir det tidigare är det troligtvis på grund av att jag fått ett bakslag.
Hon var väldigt nöjd med den utveckling min kropp gjort genom hennes behandling. Jag måste hålla med, står helt annorlunda, känner mig mycket mer rak samt har en helt annan känsla i låret än jag haft innan.

Sen senaste inlägget (6:e november) har jag tränat på ganska bra. Nästan sprungit någonting varje dag och fokuserat på att springa kuperat eller i terräng. 


Som fars dag present (10 november) fick jag av min underbara familj ett kort där de skänkt pengar till välgörande ändamål samt ett valfritt löppass under dagen. Jag passade på att ännu en gång åka till Vättlefjäll. Som vanligt var det otroligt vackert men det märkes tydligt att det regnat mycket de senaste dagarna. Vissa spångar såg man inte ens eftersom de låg under vatten. Skorna och kläderna såg ut därefter. 

Våt, lerig och lycklig efter 12 km i terrängen.

Som ni ser fick jag igår till ett pass över 15 km i hygglig fart. Så skönt att bara rulla på med en bra känsla. Det dröjde till 10 km innan jag ens märkte höger hamstring fanns. Men känningarna går inte alls att jämföra med de jag haft innan. 
Lägsta passet sen 4:e augusti. Man ser tydligt reporna från SU 100 km.
Senast jag sprang över 15 km var den 4:e augusti i samband med Stockholm Ultra och SM 100 km, det vill säga den tävlingen jag fick avbryta efter att ha ramlat ihop av smärtor i baksidan lår. Det lår som jag än idag, över 3 månader senare fortfarande bråkat med.

Äntligen har jag också tagit tag i ett annat problem. Jag fick under 2012 problem med Mortons Neurom. Lösningen blev ett par formgjutna sulor. Tyvärr har jag märkt att dessa sulor alldeles för tjocka för mina löparskor . 
Både under Lejonbragden och Stockholm Ultra har de gett mig skavsår och tvingat mig till skobyte eller som i Lund där jag varje mil var tvungen att ta ut foten i skon för att massera lite på hälen för att sen fortsätta en mil till för att sen upprepa proceduren. Nu har jag gjort ett par egna sulor av pelotter och en par billiga iläggssulor. Placeringen löste jag genom att först färglägga pelotten på mina formgjutna sulor, sen placerade jag min fot över för att få färgen dit, för att sen överföra färgen till de nya iläggssulorna.

Testade dessa igår på +15 km passet. Fungerade mycket bra.
Nu blir det fortsatt styrka, stretch och lätt löpning i kuperad miljö. Hoppas inom kort känna mig så pass stark att jag kan påbörja planeringen för 2014.





Inga kommentarer

Använder Blogger.