Hösid tub ischiibursit

Nu var det över en månad sen jag lade upp ett inlägg här. Anledningen är enkel, jag har enkelt inte haft någon att rapportera om. Motivationen har inte heller varit den bästa då smärtan i låret inte har försvunnit. Vissa dagar är den till och med intensivare än den var i början av detta.
Jag har verkligen kämpat med att köra min rehabträning varje dag, ibland till och med två gånger per dag, så slarvat har jag verkligen inte.
Sen förra inlägget den 18:e november har min träning sett ut enligt följande:

November:

Mycket rehab och lite kondition.

December:

Rehab men har fått in lite mer kondition i form av spinning (vanlig/egna intervaller) samt crosstrainer.
Har haft mycket hjälp av den osteopat jag gått hos och hon har säkert rättat till de fel jag haft i min kropp och dess mekanik. Men i och med att det inte blivit så mycket bättre samt att jag inte riktigt fått en diagnos satt en läkare eller liknande, tog jag ett ordentligt omtag och gick ut på bred front. Själv är jag ganska säker på att roten till min skada och smärta ligger väldigt nära sittbenet där det kan handla om en bristning eller någon form av inflammation. Jag har plöjt hela internet känns det som på information. Har man liknande symptom kan jag rekommendera denna sida eller denna sida där man benämner skadan som "High Hamstring Tendinitis".
De jag kontaktade var en sjukgymnast med kunskap om stötvågsbehandling, allmänläkare på vårdcentralen samt specialistläkare inom ortopedi och idrottsskador (egen remiss). Rätt eller fel att göra som jag gjorde men desperationen sätter sina spår.

Fick bra respons samt tider innan jul hos alla. Utfallet blev enligt följande:

Sjukgymnast: 
Utlåtande: 
Gjorde en grundlig undersökning och sade att jag troligtvis har en fått en bristning samt att jag har en inflammerad slemsäck vid sittbensknölen. 
Rekommendation: 
Fortsatt rehabträning och stretch samt boka in 4-5 tillfället med stötvågsbehandling efter jul och nyår. Detta för att det maximalt ska vara en vecka i mellan behandlingarna.
Allmänläkare:
Utlåtande: 
Kände snabbt kring ljumske och sittben. Hittade en sena som han ansåg var inflammerad.
Rekommendation: 
Två veckor med diklofenak.
Specialistläkare (egen remiss):
Utlåtande: 
Gjorde en grundlig undersökning och sade jag har med stor säkerhet en inflammerad slemsäck, bursit vid sittbensknölen, denna heter på läkarspråk Ischiadicum Bursit tror jag.
Rekommendation: 
Fortsatt rehabträning samt bokade in mig på röntgen och ultraljud. Därefter tas beslut. Är det som han tror finns det 3 alternativ: rehab (känns inte som ett alternativ längre), kortisonspruta eller operation.



Har nu varit på röntgen och ultraljud. Röntgen visade inga skelettförändringar enligt brevsvar från läkaren.
Nu inväntar jag utlåtandet från ultraljudet samt beslut angående nästa steg.

2 kommentarer :

  1. Kul att du ändå ligger i, dag och för dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppet har inte försvunnit än. Knetar på så gott jag kan, men vad jag saknar att kunna springa obehindrat.

      Radera

Använder Blogger.